Het verkoopproces

Een nieuwbouwwoning kopen

Bestaande bouw of nieuwbouw: dat is de eerste keuze die je als huizenzoeker moet maken. Het grootste voordeel van een nieuwbouwwoning is dat de woning duurzaam, onderhoudsarm en energiezuinig is. Ook kun je de woning helemaal naar eigen smaak inrichten. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze video vertelt je er meer over.

Een woondossier aanmaken

Om niets te missen van het nieuwbouwproject van jouw voorkeur maak je eerst een persoonlijk woondossier aan. Vervolgens geef je al je woonvoorkeuren door en ben je meteen aangemeld voor de projectnieuwsbrief. Wel zo makkelijk. Zo blijf je op de hoogte van al het actuele nieuws. Natuurlijk mag je je voor alle projecten aanmelden die je interessant vindt.

Nieuwbouwwoning financieren

Wat zijn jouw financiële mogelijkheden voor het aankopen van een nieuwbouwwoning? Het is verstandig om dat uit te zoeken voordat je je inschrijft voor een woning. Hulp nodig? Wij helpen je met een handige bereken-tool. Ook Hoe wonen-partner Rabobank staat voor je klaar met vrijblijvend financieel advies op maat. Bekijk de video voor meer informatie.

Pre-sale, wat is dat precies?

Als je je inschrijft voor een nieuwbouwproject bestaat jouw nieuwbouwwoning alleen nog op papier. Maar in elke nieuwe fase van de ontwikkeling wordt er meer bekend. Bijvoorbeeld tijdens de zogenoemde pre-sale. Je krijgt dan de eerste impressies en plattegronden te zien. Ook worden de bandbreedtes van de prijzen bekendgemaakt. Het helpt je om te bepalen of een woning van dit project iets voor je is.

De start verkoop

Dit is hét moment om in aanmerking te komen voor een woning. Verkoopprijzen zijn bekend en alle verkoopinformatie staat online. Je kunt je vanaf nu definitief inschrijven voor een of meer bouwnummers. Het inschrijven werkt volledig online met behulp van je persoonlijke woondossier. Behoor je tot de gelukkigen, dan kun je een optie nemen. De woning waarin je geïnteresseerd bent, wordt dan voor je gereserveerd.

De koop- en aanneemovereenkomst tekenen

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, teken je twee contracten: een koopovereenkomst voor de grond en een aanneemovereenkomst voor de bouw van de woning. Hiervoor maak je een afspraak met de makelaar om alles rustig door te spreken en beide overeenkomsten te tekenen. Vervolgens ga je naar de notaris voor de leveringsakte, waardoor je eigenaar wordt van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Persoonlijke kopersbegeleider

In een nieuwbouwwoning is alles nieuw en strak. Dat heeft als voordeel dat je veel zelf mag bepalen. Hartstikke leuk, maar soms ook lastig. Gelukkig krijg je hulp van je persoonlijke kopersbegeleider. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning. Ook maakt je kopersbegeleider voor jou een prognoseplanning. Zo weet je op tijd wanneer je de verhuiswagen kunt bellen.

Start bouw

Dan start de bouw. Daarbij hoort natuurlijk ook een start-bouw-feest. Natuurlijk ontvang je hiervoor een uitnodiging. Ondertussen maakt je kopersbegeleider voor jou een prognoseplanning. Zo weet je precies wanneer wat gebeurt. Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland.