Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vanaf de start verkoop kun je je inschrijven voor een woning. Dat doe je met behulp van je persoonlijke woonaccount.

De makelaar bepaalt samen met de projectontwikkelaar welke de kandidaat een bouwnummer krijgt het toegewezen. Bij gelijke geschiktheid wordt er geloot. Dit kan per project verschillen.

Na de toewijzing nodigt de makelaar je uit voor een gesprek over alle verkoopinformatie en kun je een optie nemen. De woning waarin je geïnteresseerd bent, wordt dan een bepaalde periode voor je gereserveerd.

Je tekent twee contracten: een koopovereenkomst voor de grond en een aanneemovereenkomst voor de bouw van de woning.

Bij een nieuwbouwwoning betaalt de verkoper – en niet de koper - de bijkomende kosten voor de woningoverdracht: overdrachtsbelasting, kadastrale kosten, notariskosten voor de akte van levering, btw en standaard sanitair.

De kosten die je zelf moet betalen: aanschaf van de keuken, eventueel meerwerk, rente over de grond vanaf de start van de bouw en eventuele tuininrichting. Het pad naar de voordeur is wel inbegrepen.

Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop.

Je persoonlijke kopersbegeleider helpt je bij het maken van allerlei keuzes. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning.

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervallen en 70 procent van de woningen is verkocht, kan de bouw van start gaan. Als koper word je hierover geïnformeerd door middel van de zogeheten start-bouw- of hoerabrief.

Wanneer je de hoerabrief hebt ontvangen en de financiering rond hebt, kun je een afspraak maken met de notaris. Na ondertekening van de akte van levering wordt de grond of het appartementsrecht jouw eigendom. Financier je de aankoop met behulp van een hypotheeklening, dan teken je hiervoor ook een hypotheekakte bij de notaris.

Tijdens speciale kijkmomenten kun je op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en je nieuwe woning betreden. Daarnaast ontvang je regelmatig een nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw. 

Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om de woning te controleren op eventuele onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. Daarna wordt de woning gereedgemaakt voor de overdracht en ontvang je de sleutels.