|

Nieuwbouw: energiezuinig van gas los wonen

Nieuwbouwwoningen heb je in alle soorten en maten. Ten minste één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: ze zijn gasloos. Sinds 1 juli 2018 geven gemeenten geen bouwvergunningen meer af voor nieuwbouwwoningen met gasinstallaties.

Nieuwbouwwoningen voldoen tegenwoordig aan de normen van BENG. Die afkorting staat voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. Het betekent dat de woning op jaarbasis evenveel energie opwekt als wordt verbruikt voor ‘de woning zelf’. Denk daarbij aan verwarming, warm water, ventilatie en koeling.

Voor warmte en koelte in huis zorgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en zeer goede isolatie. Het huishoudelijke energieverbruik (tv, keukenapparatuur, computers etc.) wordt vaak gecompenseerd door pv-panelen (zonnepanelen).

Alles bij elkaar zorgt het voor woningen die goed zijn voorbereid op de duurzame toekomst, met een lage energierekening en minder CO2-uitstoot.

Benieuwd of er bij jou in de buurt energiezuinige nieuwbouwwoningen in verkoop of in voorbereiding zijn? Bekijk hier het actuele en toekomstige nieuwbouwaanbod.

Terug naar nieuwsoverzicht